събота, 27 септември 2014 г.

Левски победи Лудогорец в София

Левски победи Лудогорец с 3:2
Драма и спиращ дъха футболен спектакъл на стадион „Георги Аспарухов“ белязаха успеха на Левски над Лудогорец с 3:2 в мача от 10-я кръг на А група. Головете за „синия“ успех бяха дело на Мигел Бедоя, който се разписа на два пъти, а Георги Сърмов добави още един. Козмин Моци се разписа от дузпа, а Вандерсон добави още едно попадение в полза на „орлите“.

Срещата блестеше с футболни достойнства, а скоростните атаки се редяха една след друга. Зрителите станаха свидетели на всичко – пет гола, дузпа, греди, червен картон и какво ли още. За жалост, не липсваха и грозни сцени, които оставиха леко тъмно петно върху срещата.

Двубоят започна доста вихрено, като Левски поведе точно след 6 минути игра Левски поведе в резултата. Владимир Гаджев стреля от около 25 метра, а Владислав Стоянов не се намеси по най-убедителния начин, след като първо хвана топката, а след това я изпусна. От грешката се възползва Мигел Бедоя, който откри за 1:0.

Лудогорец побърза да отговори на удара, като в 9-ата минута хубаво остро центриране в наказателното поле на Левски завърши с удар на Роман Безяк, но в аут. Две минути по-късно разградчани организираха още една атака. Първо Кайсара центрира от дясно, а Роман Прохазка не изичсти добре. Топката попадна в играч на Лудпгорец, който стреля, а Аймен Белаид с глава изчисти зле. Роман Безяк стреля, но лошо.

След четвърт час игра гостите получиха право да изпълнят дузпа. Роман Безяк получи топката пред наказателното поле и тръгна да навлиза в него. Пламен Крумов опита да отнеме топката, а Безяк падна след единоборство с десния бек на Левски. Главният рефер Георги Кабаков прецени, че нарушението е в пеналта, въпреки претенциите на домакините и бурните протести на мениджъра на „сините“ Георги Иванов и отсъди 11-метров наказателен удар. Дузпата бе реализирана от Козмин Моци, който бе точен за 1:1, а след това тръгна да дразни феновете на Левски.

Десетина минути по-късно положение се разкри пред Веско Минев, който обаче не можа да се възползва от него. А минута след това левскарите поведоха отново. При корнер от дясно, изпълнен от Владимир Гаджев, Пламен Крумов се хвърли да отправя удар, отклони си топката, а тя стигна до Георги Сърмов, който с топовен изстрел направи 2:1. След това халфът се травмира и бе заменен от Амари.

В 30-ата минута скоростна атака за Лудогорец завърши с удар на Дани Абало, но топката срещна десния стълб на вратата на Пламен Илиев.

8 минути по-късно Левски вкара трети гол за радост на феновете си. Антонио Аниете тръгна от ляво, пусна деликатен пас между двама бранители към Мигел Бедоя, който пое спокойно и хладнокръвно изработи второто попадение в сметката си в срещата и направи 3:1.

Страстите се разгорещиха още повече, а в 41-ата минута Аниете пое топката в наказателното поле, направи по-трудното, овладя, но ударът му излезе в аут.

Минута по-късно грозни сцени превзеха терена. Веско Минев се спречка с Жуниор Кайсара, който го бутна без топка. Когато Минев тръгна към играча на Лудогорец обаче се натъкна на ръката на Георги Кабаков и се строполи на терена. Това му коства жълт картон, а видимо разгневеният играч на разградчани бе изгонен с червен картон. Той се ядоса още повече и понечи да отправи ритник във въздуха.

Второто полувреме започна малко по-спокойно, като положения имаше и пред двете врати. В 53-ата минута Безяк опита да застраши синята врата, но отбраната на Левски се прави. В 75-ата минута Луис Педро тръгна от ляво, навлезе в наказателното поле, стрелям, топката мина в страни от левия стълб на Владислав Стоянов. Три минути по-късно Лудогорец намали на 2:3. Вандерсон центрира от корнер, топката бе изчистена от отбраната на Левски. Топката стигна отново до Вандерсон, който много нестандартно отбеляза красив гол за 2:3.

В даденото от съдията продължение Ангуло отправи мощен удар, който срещна напречната греда, а Левски също завърши мача с 10 души, след като Наджип Амари се травмира и напусна игра в последните секунди, а Левски бе изчерпал правото си на смени.

В класирането Левски е на второ място с 19 точки, а Лудогорец е трети с 18.

Източник: gong.bg



Статии от същата категория:

0 коментара:

Публикуване на коментар


 
Copyright 2010 Спортни новини. All rights reserved.
Themes by Bonard Alfin l Home Recording l Distorsi Blog